Editorial
PDF
Cite
Share
Request
EDITORIAL
P: 1-1
March 2016

Editorial

Mediterr J Infect Microb Antimicrob 2016;5(5):1-1
1. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye
No information available.
No information available
PDF
Cite
Share
Request

Introduction

Saygıdeğer kurucu meslektaşlarımızın teveccühü ile kurucu başkanı olduğum Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nin yayın organı “Mediterranean Journal of Infection, Microbes and Antimicrobials (MJIMA)”ın ilk editörü olarak görev süremi tamamlamış ve görevi genç meslektaşlarıma devretmiş olmanın ayrıcalıklı onurunu yaşıyorum.

Ana hedefi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanının bilimsel gelişimine katkıda bulunmak olan online serbest erişimli dergimiz sevgili Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Prof. Dr. Özlem Kandemir, Prof. Dr. Yaşar Bayındır ve Prof. Dr. Hakan Erdem ile birlikte oluşturduğumuz editörler kurulu ile Kasım 2011’de yayın hayatına başladı; Nisan 2015’te Doç. Dr. Selçuk Kaya’nın katılımı ile güçlendi.

Dergimize ulaşan 85 yayın, değerlendirme kurulunda yer alan 121 meslektaşımızın değerli katkıları ile değerlendirildi. Değerlendirmesi tamamlanan yazıların %79’u yayına kabul edildi; 15 yazının değerlendirme süreci devam ediyor. Yayınlanan yazılarımızın dökümünü tabloda veriyorum.

Dört yıllık süre boyunca, günlük koşuşturma ve yüklerinin yanı sıra emeklerini esirgemeyerek değerli zamanlarını dergimize ayıran editörler kurulu tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Dergimizin veri tabanlarına kabulü konusundaki çalışmaları için sayın Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi’ye ayrıca teşekkür etmek isterim.

Mevcut durumda dergimiz “Google ScholarOne”da indekslenmekte olup ek olarak Ulakbim Türk Tıp Dizini, “Directory of Open Access Journals, Ebscohost, Proquest, Index Copernicus ve Chemical Abstracts Service” için başvurular yapılmıştır. “Directory of Open Access Journals ve Proquest” için olumlu dönüş olmuş ve işlemler devam etmektedir.

Yine emeklerini ve zamanlarını MJIMA’ya ayıran 121 meslektaşımıza ayrı ayrı; ama özellikle hemen hemen tüm davetleri olumlu yanıtlayarak ayrıcalıklı desteklerini hissettiğimiz Prof. Dr. Meltem Taşbakan, Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, Prof. Dr. Behice Kurtaran, Prof. Dr. Murat Dizbay, Prof. Dr. Rahmet Güner, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Prof. Dr. İlhami Çelik, Prof. Dr. Ayşe Willke, Prof. Dr. Üner Kayabaş, Prof. Dr. Tuna Demirdal, Prof. Dr. Tansu Yamazhan, Prof. Dr. Oğuz Karabay, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Prof. Dr. Dilara İnan ve Doç. Dr. Yusuf Ziya Demiroğulları’na ayrıca teşekkürü borç bilirim. Burada adını belirtemediğim meslektaşlarımızın tam listesini yazı sonunda bulabilirsiniz.

Dört yıllık süre boyunca her zaman olduğu gibi büyük bir özen ve titizlikle MJIMA’nın okura ulaşması için gereken tüm aşamaları gerçekleştiren Bilimsel Tıp Yayınevi ve Bilimsel Bilişim Yöneticileri Ecz. İbrahim Çevik, Özlem Öztürk ve Harun Er’e emekleri ve destekleri için teşekkür ederim.

Dergimizin, görevi devralan editör Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, yardımcı editörler Prof. Dr. Özlem Kandemir, Prof. Dr. Yaşar Bayındır, Prof. Dr. Selçuk Kaya, Doç. Dr. Ediz Tütüncü, Prof. Dr. Sedat Kaygusuz ve Prof. Dr. Hasan Uçmak ile daha ileri taşınacağından ve tüm üyelerimizin kendi dergisi olarak tanımlayacağı yayın haline geleceğinden eminim.

Yolumuzun açık olması dileklerimle.

Prof. Dr. Dilek ARMAN

Article is only available in PDF format. Show PDF
2024 ©️ Galenos Publishing House